Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 

 WP_Header_Purple

 

Green Area

Eco:Drive Fleet

Eco:Drive Fleet is een speciale versie van eco:Drive, speciaal voor bedrijfsvoertuigen. eco:Drive Fleet helpt bestuurders om zich een meer verantwoorde en milieuvriendelijke rijstijl eigen te maken. Daarnaast helpt de eenvoudige, intuïtieve en gratis software fleetmanagers om hun wagenpark efficiënter te beheren en bestuurders om hun brandstofverbruik en emissies tot 16% te verminderen.

Nadat het programma is geïnstalleerd op een Fiat-model uitgerust met Blue&Me™ of Uconnect™, verzamelt eco:Drive rijgegevens rechtstreeks vanuit de voertuigelektronica en analyseert deze om de rijefficiëntie te verbeteren.

Met de mobiele app hebben bestuurders rechtstreeks vanaf hun smartphone toegang tot de functies van eco:Drive. De speciale eco-trainer helpt hen om de efficiency van hun rijstijl te verbeteren en hun vorderingen bij te houden.

Eco:Drive gaat LIVE
In de Fiat 500L kunnen alle door eco:Drive verzamelde rijgegevens (gekozen versnelling, schakelmomenten, remmen, etc.) rechtstreeks op het 5-inch kleurentouchscreen worden opgeroepen.

Ga naar de website

Technologie
Maakt het verschil

Bij het ontwerp en de productie van een moderne auto speelt technologie een hoofdrol. FCA is op vele vlakken wereldleider: motoren (MultiJet II met de derde generatie commonrail, MultiAir en TwinAir, alternatieve brandstofsystemen, aardgas en LPG), transmissiesystemen (Dualogic en Alfa TCT), actieve veiligheidssystemen (ESP, ABS met EBD, Absolute Handling System, Driving Advisor, Dynamic Steering, City Brake Control, Forward Collision Warning met Crash Mitigation, Blind Spot Monitoring en Rear Cross Path Detection System en Tyre Pressure Monitoring System), passieve veiligheidssystemen (de nieuwste generatie meertrapsairbags, Enhanced Accident Response System, gecontroleerd vervormende kreukelzones, en Isofix-bevestigingen), en comfort aan boord (Uconnect™ navigatie- en communicatiesystemen, Blue & Me™, adaptieve cruise control, etc.).

FCA biedt ook innovatieve milieutechnologie, zoals Start&Stop, dat nu verkrijgbaar is op de meeste Euro 5-modellen. Als de motor stationair draait en de auto stilstaat, schakelt Start&Stop de motor tijdelijk uit. De motor wordt vervolgens ook weer automatisch gestart. Daardoor kan het gemiddelde brandstofverbruik in druk stadsverkeer en op wegen met veel verkeerslichten met wel 10% afnemen.

Ontdek onze innovatieve technologie

Duurzaamheid

Onze visie bepaalt de keuzes die we maken, iedere dag opnieuw.
De kracht van een bedrijf wordt niet alleen afgemeten aan de financiële resultaten.
Dankzij de inspanningen en toewijding van zijn medewerkers is FCA uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende autoproducent.
Om dit succes op een verantwoorde manier te bereiken, hebben FCA en zijn voorlopers lokale gemeenschappen en het milieu altijd in het middelpunt geplaatst.
Belangrijke elementen bij het creëren van langetermijnwaarde voor de aandeelhouders zijn onze toewijding aan onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve en milieuvriendelijke producten en processen. Daarnaast werken we volgens een bestuursmodel dat waarborgt dat duurzaamheidsprincipes een integraal onderdeel vormen van het ontwikkelingsproces.
Onze hele organisatie onderschrijft deze ambitieuze uitdaging, omdat we begrijpen dat onze acties van vandaag van levensbelang zijn voor het welzijn en het succes van de generaties van morgen.

Download ons duurzaamheidsrapport

Milieu-Eisen

In 2020 worden nog strengere regels voor voertuigemissies van kracht. Het doel dat we moeten bereiken is ambitieus, maar de onderzoekers van FCA houden van stevige uitdagingen.
FCA's technologiebeleid is gericht op het definiëren en ontwikkelen van duurzame oplossingen die op korte en lange termijn kunnen worden ingezet. In dit scenario is ook rekening gehouden met toekomstige Europese normen voor emissies en brandstofverbruik.
In 2020 mag het modelaanbod van ieder merk gemiddeld niet meer dan 95 gram koolstofdioxide per kilometer uitstoten. Dit stelt autofabrikanten voor een grote uitdaging. De research bij FCA is gericht op alle vlakken: de doorontwikkeling van traditionele motoren, toenemend gebruik van meer nieuwe brandstoffen (aardgas en biomassa), optimalisering van elektronica en transmissies, en het ontwikkelen van een hybride door elektro- en verbrandingsmotoren te combineren. Het uiteindelijke doel is het bouwen van een voertuig met nul uitstoot.

BENZINE
Eerst kwam MultiAir, toen de turbo en downsizing, en uiteindelijk de TwinAir. De afgelopen jaren boekte Fiat met zijn benzinemotoren grote vooruitgang. Met de CO2-uitstoot van de compacte TwinAir -motoren is Fiat voor zijn modellen in kleine en middelgrote segment nu al klaar voor de doelstelling van 2020. FCA-onderzoekers werken op dit moment al aan de opvolger: de Fire MultiAir, die de verbranding nog efficiënter maakt dankzij nieuwe regelstrategieën. Zo werd door synergie binnen het FCA-concern een nieuwe, krachtige motor ontwikkeld die dankzij MultiAir, een turbo, directe inspuiting en gefaseerde ontbranding tot de beste van zijn klasse zal gaan behoren.

DIESEL
Wat betreft diesel ligt er een uitdaging om voor 2020 en zelfs nog eerder vanwege de Euro 6-norm de NOx-uitstoot te verlagen zonder dat dit gepaard gaat met een toenemend brandstofverbruik of veel hogere kosten.

BIOGAS EN AARDGAS
Het onderzoek van FCA overspant alle mogelijke brandstoffen en energiebronnen, waarbij voortdurend wordt gezocht naar verdedigbare alternatieven voor traditionele brandstoffen. De allernieuwste en betrouwbaarste oplossing is biogas. Het is niet alleen een goedkope brandstof, het kan bovendien worden verkregen uit slib van biovergistings- of afvalverwerkingsinstallaties. Zo vormt het geen belasting voor de energiebalans.
Met meer dan 56.000 geregistreerde aardgasvoertuigen en een marktaandeel van meer dan 55% bevestigde FCA in 2014 opnieuw dat het in Europa leider is op het gebied van door aardgas aangedreven auto’s en bedrijfsvoertuigen.
Sinds 1997 hebben FCA en voorheen het Fiat-concern meer dan 650.000 van dergelijke voertuigen verkocht.

CONDIVIDI IL NOSTRO IMPEGNO ECOLOGICO
 

 WP_Footer_Purple